Het belang van Infrarood belichting

Infrarood belichting is onmisbaar bij het uitlezen van de visuele inspectie zone (VIZ) van identiteitsbewijzen

Door de langere golflengte van de Infrarood belichting zien specifieke pigmenten en inkten van de identiteitsdocumenten er heel anders uit in vergelijking met belichting met wit licht (Daglicht).

Gegevens Op Identiteitsdocumenten

Identiteitsbewijzen zoals ID Kaarten, paspoorten en rijbewijzen, bevatten veel verschillende soorten gegevens, zoals de foto, persoonsgegevens, de afgiftedatum van het document welke in de visuele inspectie zone (VIZ) staan en de zogenaamde machine leesbare zone (MRZ).

De MRZ bestaat uit de regels met letters, cijfers en < (fillers) onderaan het paspoort en rijbewijs en bij ID Kaarten staat deze MRZ vaak op de achterzijde. Deze MRZ is ontworpen om door document scanners machinaal te kunnen worden gelezen.

Infrarood Belichting Benodigd Bij Lezen VIZ

Dit geldt niet voor de visuele inspectie zone van het identiteitsbewijs, dat een onregelmatige achtergrond heeft waardoor het voor technische apparaten moeilijk is om de gegevens correct te lezen.

Dit is echter absoluut noodzakelijk als u de gegevens en echtheid van het document wilt controleren of wenst te verwerken.

Door het toepassen van infrarood belichting zien de specifieke pigmenten en inkten er heel anders uit in vergelijking met verlichting met wit licht. Dit feit wordt opzettelijk gebruikt door de fabrikanten van de identiteitsbewijzen.

De achtergrondpatronen en bijschriftteksten versmelten tot een uniforme heldere achtergrond om ze te scheiden van de donkere persoonsgegevens welke als “overlay” worden aangebracht.

Full Page ID-Reader Met IR Benodigd

Door de beelden met infrarood belichting in te nemen wordt de tekst zichtbaar zonder een storende achtergrond en is het uitlezen en verwerken van de gegevens een stuk eenvoudiger.

Wel dient de ID-Reader te beschikken over een infrarood belichting waaronder onze Full-Page ID-Readers

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent infrarood belichting, uitlezen van de VIZ, ID-Readers, geheel vrijblijvend contact met ons op.